Visita expo

visita exposició

primavera 2021

Cada any, l’Escola del poble porta a terme una exposició amb una temàtica concreta on els diferents cursos i classes de l’escola hi treballen creant el material que creuen adient. Aquesta vegada la pregunta va ser: “Com fer un món millor?”

Des de la Residència hi vàrem participar, com sempre, seguint el fil i la relació creada amb el Projecte Intergeneracional amb l’Escola.

L’exposició, degut a les condicions de la pandèmia, s’havia de portar a terme pel poble, a l’exterior i amb distància. Però la meteorologia no ens ho va permetre... i a última hora l’escola es va veure obligada a anul.lar-ho. Però els membres del Casal Oller vem sortir de totes maneres amb el grup de voluntaris que sempre hi tenim al costat.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Quiniela

quiniela

primavera 2021

Gràcies a una idea fantàstica de la Míriam Rosa, Psicòloga en pràctiques del Màster de Psicogerontologia de la Universitat de Barcelona, cada divendres les persones grans del Casal Oller fan la Quiniela! Totes les persones a qui els agrada l’esport o tenen ganes de jugar-hi, donen la seva opinió i entre tots ells es creen la quiniela. I cada dilluns creuem el dits a veure com ens ha anat!!!

Projecte de música

sant jordi

23 d'abril de 2021

Al Casal Oller hem escrit un llibre, “ I tu, a qui estimes? Relats d’amor del Casal Oller”. La gent gran que viu al Casal, l’equip que hi treballa i els familiars, ens hem unit per crear el primer llibre fet coralment amb il·lustracions pròpies. Tot parlant de diferents tipus d’amor; a la vida, a la gent gran, a les parelles, ens endinsem en unes històries sentides i viscudes que segur us faran vibrar.

El dia de Sant Jordi, durant la tarda, va estar a la venta a la Plaça Major del poble, a la paradeta que vàrem posar. La gent gran que viu al casal es va encarregar de vendre el llibre (va ser un èxit total!! ja n’hem fet una segona edició!) i punts de llibre i roses creats per ells mateixos. El bon temps ens va acompanyar en un dia ben especial i sentit, amb retrobaments amb amics i familiars.

Prèviament al matí, els nens de l’Escola Joan XXIII d’Hostalets de Balenyà, ens varen fer una visita a la residència. Asseguts al jardí i amb totes les mesures de seguretat necessàries, ens vàrem intercanviar relats d’amor, llegits en veu alta. Aquell matí, Catalunya Radio va venir a acompanyar-nos en aquest intercanvi intergeneracional, gravant una part dels relats i entrevistant a joves i grans. Vàrem sortir en directe al programa Els matins i al migdia ho varen tornar a passar en el programa de la Empar Moliné.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Projecte de música

projecte de música

primavera de 2021

El projecte gira en torn a la música. L’Ester ho descriu “Consisteix en apropar i utilitzar aquesta eina i els seus elements, per tal de perseguir una sèrie d’objectius. Tothom s’ha pogut beneficiar d’una manera o altra de les diverses activitats que hem portat a terme, que han estat sessions de musicoteràpia, grupals o individuals, hem creat els nostres propis instruments, hem dedicat cançons mitjançant vídeos a diferents persones i es va ambientar carnestoltes entorn la música.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Tallers de reciclatge

sortides al poble

primavera de 2021

Passats mesos dins de casa, les persones grans del casal oller poden sortir, sempre acompanyats d’una persona si era el cas que ho necessitaven. Les passejades al poble es van tornar a reactivar i amb molta alegria! No només trepitjaven el carrer sinó que a més podrien trobar-se persones conegudes que feien molt que no veien.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Tallers de reciclatge

tallers de reciclatge: validació en persones grans

2021

L’any passat destinàvem una hora a la setmana per treballar a fons un tema en concret, que tant a les gerocultores com a les diferents tècniques del Casal Oller tinguessin necessitat, en relació amb l’Atenció Centrada en la Persona (ACP). La direcció en la qual es treballa al Casal Oller on la persona gran és el centre de totes les branques i els àmbits que l’envolten.

Aquest 2021, s’ha fet un pas endavant, i no només es treballa temes relacionats amb l’ACP sinó que també es porten a terme petites formacions on es comparteix coneixement amb la resta de l’equip.

Com per exemple, quatre membres de l’equip van formar-se en bioètica i llavors van fer un tastet a la resta perquè es conegués la importància de mantenir els drets de la persona quan es prenen les decisions. Un altre exemple és la Formació en Validació que ha realitzat tot l’equip impartit per un formador en Validació del País Basc, Javier. On han après a saber validar les emocions de les persones desorientades i fer l’acompanyament adient. I, per últim, les alteracions de conducta que ens podem trobar en les persones grans que presenten desorientació, taller impartit per la Teresa (Psicòloga del Casal Oller) i la Miriam (Psicòloga en pràctiques).

Fotos Fotos
Maquillatge

tallers de maquillatge i estàtica

abril 2021

Les dones i els homes del Casal són molt presumides i presumits. No tenen prou amb la perruqueria un cop a la setmana, ara volen tallers de bellesa per no prendre el seu encant.

Són molt afortunats tenint a la Hayat i a la Ivanna, que es defensen molt bé en aquest camp i, a més a més, els hi agrada! I que bé que s’ho passen!

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Setmana Santa

setmana santa, calçots i diumenge de rams

abril 2021

El mateix diumenge de rams, les persones grans del Casal Oller, van realitzar petits rams de flors per col.locar-los com a centre de les taules.

I el divendres Sant, van tenir celebració en majúscules; vermut de patates i olives amb begudes amb gas. Més un dinar d’iniciació de Setmana Santa amb calçots, botifarra, xistorra i cansalada. Tot ben acompanyat de música de fons i la presentació de caramelles dels nens de l’Escola Joan XXIII. Van estar grans i petits tots molt contents!

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Dijous llarder

dijous llarder, botifarra menjaré

febrer de 2021

Dijous llarder, botifarra menjaré! I no només va ser botifarra acompanyada de pa amb tomàquet, sinó que també van poder beure amb el porró de vi.

Per iniciar la festa, cantant la cançó del dijous llarder, es va demanar i explicar què feien ells i elles aquell dia, quina celebració feien i què preparaven a la cuina. A mitja tarda, es va realitzar el bingo temàtic en relació al dijous llardes amb diferents il.lustracions. I a l’hora de sopar, com el mateix dia indica, el plat principal va ser la truita d’ou.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Carnaval

carnaval

febrer 2021

Aquest any 2021, degut a les mesures establertes per la generalitat, la comissió de carnestoltes no va poder entrar al casal Oller per veure l’espectacle que els hi havíem preparat; per ells i pels companys de la casa. Tot i així, la comissió es va convertir en tothom participant a diferents jocs, un al matí i l’altre a la tarda per establir un guanyador. Aquest any la temàtica era musical, relacionat amb el nou projecte que s’ha iniciat amb la noia de pràctiques d’educació social.

Al matí el joc consistia en endevinar l’autor o el títol de la música que estaven escoltant, amb una presentadora que donava el pas de paraula i amb un regal final a aquells que tinguessin més puntuació d’encers. A la tarda, hi havia espectacles diferents i el més puntuat era el guanyador.

Fotos Fotos Fotos Fotos
Reis Mags

la visita dels reis mags

nadal 2020-2021

El 2021 ha començat modern i actualitzat… no només han vingut els reis mags des d’Orient, sinó que a més, ens han fet un ball sorpresa. Quina marxa que tenen aquests reis!

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Un Nadal especial

un nadal especial

nadal 2020

Des de fa un parell d'anys el Casal Oller està treballant conjuntament amb l'Escola del poble "Institut escola Carles Capdevila" en un projecte intergeneracional, portant a terme diferents jocs i petits projectes amb petits i grans. Aquest any, a causa del Covid i el distanciament físic, l'equip del Casal Oller i l’equip de coordinació de l’escola, ha tingut que reinventar-se i portar a terme diferents idees possibles. Una idea que va sorgir va ser gravar un cronometratge que l'han anomenat "Un Nadal especial". Són quatre escenes diferents; la nit bona, el dinar de nadal, els sants innocents i la nit de cap d'any. La intenció és fer arribar el capítol pertinent el dia concret (festiu) a les famílies de les persones que viuen al Casal Oller i a l'escola, per tal de fer-ho arribar a totes les famílies dels nens i nenes que hi han participat. Si el voleu veure tot sencer, el podreu trobar al canal de Youtube de la Residència.

Conccert de Nadal

concert de nadal

nadal 2020

Per encetar el nadal i poder gaudir d’un matí ben diferent, entre les persones grans que viuen al Casal Oller i l’equip en general han protagonitzat l’actuació de diferents cançons i nadales nadalenques; Los peces en el rio, El 25 de desembre, La Marimorena, El Trineu, El noi de la mare, Santa Nit, Campana sobre campana, El dimoni escuat, Les dotze van tocant, La Pastora Caterina, Pastorets a la muntanya, El rabadà i per acabar l’Himne del Casal Oller. Ha estat ben bé una hora entretinguda i amb molts somriures, plans enlaire i tocs de mans.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Tió

tió

nadal 2020

Ha arribat nadal! I no pot faltar la cagada del tió tant esperat. Detallet o detallàs, sempre tot és benvingut i d’agrat. Aquest any el tió va cagar unes bosses de cartró personalitzades per cada persona gran i a dins hi contenia una ampolla de vidre protegida amb tela grafiada amb dibuix i nom del Casal Oller, de dos colors diferents. Els somriures dibuixats a les cares de tots ells, mereixia la pena!

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Postals de Nadal familiars

postals de nadal familiars

nadal 2020

A conseqüència del distanciament físic i social que ha tingut lloc durant aquests mesos entre les persones grans del Casal Oller i les seves respectives famílies, aquest any es volia aconseguir una aproximació virtual, el màxim possible, a través de les postals de nadal. Cada any les postals eren realitzades amb paper, cartró i altres complements, a l’activitat de manualitats, però aquest any han tingut lloc els vídeos i fotografies personalitzades i dirigides a cada família, realitzats per les professionals de referència de cadascun d’ells i elles. Aquí teniu un recull d’algunes d’elles...

Fotos Fotos
Postals de Nadal

postals de nadal

nadal 2020

L’Institut Pere Barnils de Centelles va telefonar al Casal Oller informant que les persones de la residència i el seu equip en pocs dies rebrien un detalls per part dels alumnes. Han estat unes postals i un vídeo amb reportatge d’imatges diferents molt bonic! Estan molt agraïts!

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Bingo

bingo

tardor 2020

L’activitat de Bingo es porta a terme els divendres a la tarda, donant per iniciat el cap de setmana. Fa unes setmanes el regal del bingo va anar destinat a la Soledat; una bossa molt grossa de caramels, sense sucre! Ella va decidir que els compartiria amb tots els seus companys, però que a més a més, no els volia donar d’un en un, sinó en petites bosses de decoració. I aquest va ser el resultat! Tots els companys li va agrair i van estar ben contents.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Castanyada

castanyada i panellets

tardor 2020

El dia de la Castanyada, no només van tenir castanyes i moniatos, sinó també panellets. I dels bons! Les dones d’aquesta casa no es queden endarrere, són valentes per tot. Durant un parell o tres de dies, les taules del menjador tenien més vida que mai, amb tot d’ingredients diversos.

Dies abans de la celebració, al Casal Oller es va demanar qui voldria fer els honors de ser la castanyera aquest any. No hi va haver sort... però si van acabar tenint una sorpresa! L’educadora social, la infermera i direcció van fer els honors per tots, interpretant un ball fantàstic.

Es van crear diversos esquirols, utilitzant pinyes i diferent material per donar forma a les orelles i els ulls. Aquests mateixos serviran de decoració a les taules durant tota la tardor.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Perruqueria de tardor

perruqueria de tardor

tardor 2020

La sala de perruqueria la tenien oblidada. Encara tenien fotografies del nadal penjades a les parets i després de tots aquests mesos ja tocava renovació. Aprofitant que el Casal Oller és ple de dones i homes que setmanalment assisteixen a la perruqueria per tallar, pentinar o marcar, què millor que fer-les protagonistes de la decoració.

Després de començar a realitzar les fotografies, van sorgir diferents idees per complimentar-les; fulles, mocadors i els marcs de fotos que vam pintar l’any anterior per l’escola del poble.

Fotos Fotos Fotos Fotos
Plats de la cuina

plats de la cuina

tardor 2020

El Casal Oller té la sort de tenir cuina pròpia des de fa uns mesos!

I la cuina és important, no només pel menjar que s’ofereix a les persones que hi viuen, sinó també perquè es dóna valor a poder fer els plats entre tots. Si hi ha mongeta tendra amb patates, les dones tallen les patates com fa falta i preparen les mongetes perquè la cuina les posi a bullir, per exemple.

A més a més, les tres cuineres tenen el seu plat estrella, i ara tenen la oportunitat de fer-lo a gran escala. Croquetes, crema catalana, paella, canalons, diferents pans de pessic, diferents tipus de peix, etc en són un exemple dels plats casolans que ofereixen.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Benvinguts-de-nou

benvinguts de nou

tardor 2020

No sabeu com els hem trobat a faltar tot aquest temps... El seu tacte, les seves ganes de jugar i el seu afecte. Benvinguts de nou al Casal Oller! Per qui no els coneix són de Prats de Lluçanés i aquí us deixem la seva pàgina web per si voleu fer-hi una ullada. http://www.gosllucanes.com/qui-som/

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Concert de música

concert de música

tardor 2020

En Frederic i l'Alba amb el clarinet i l'acordió, ens van fer disfrutar d’una preciosa tarda de música en directe. Va estar una de les primeres actuacions al jardí, amb la sensació de major llibertat i portant-nos les emocions a flor de pell.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Reunió famílies

reunió amb famílies

tardor 2020

L’equip del Casal Oller va decidir que era el moment per trobar un dia on poder reunir-se amb les famílies personalment, cara a cara, potenciar el vincle que actualment es troba més feble degut als mesos passats que les noves tecnologies han estat molt presents. Es van explicar diversos punts importants, tant per les famílies com pels membres del casal Oller; explicar què i com havíem viscut aquests mesos, explicar com estem en el present i quin és el pla de contingència que té el Casal Oller, el recorregut del material que hi arriba, les visites dels familiars tant esperades, entre d’altres. Va estar una reunió on es va treure molt suc i va ser de molt profit. Estem molt agraïts de tindre’ls amb nosaltres, dia a dia.

Assemblea COVID-19

assemblea COVID-19

tardor 2020

Com altres vegades hem comentat, dins la família del Casal Oller mesos endarrera es va crear una assemblea perquè les persones que hi viuen tinguessin veu i poguessin comentar o informar sobre els diferents aspectes. Després d’haver viscut aquests mesos tant estressants, ells necessitaven un espai per poder abocar tots els pensaments, i així el van tenir.

Comiat persones espcials

comiat persones especials

estiu 2020

Els nou estels que ara brillen al cel, es mereixien un comiat proper amb els seus familiars més estimats. L’Ajuntament d’Hostalets de Balenyà, el CAP, les treballadores del Casal Oller i els familiars de cada un d’ells, van assistir-hi. No només fent l’acompanyament sinó també obsequiant i portant a terme el dol essencial per cada un d’ells. Va haver música en directe a càrrec de la Nuna i els Joan’s, que gràcies al seu compàs tot va adquirir un ritme pausat i fluid.

Setmanes més tard, es va realitzar al pròpi jardí del casal Oller, amb les persones grans que a l’Ajuda no van poder assistir degut al protocol tant exigent que hi ha creat.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Festa Major d'Els Hostalets de Balenyà

festa major d'els hostalets de balenyà

agost 2020

És festa major al poble, i tot i que no poguem sortir a disfrutar-ho a la plaça major del poble no ens hem quedat endarrera. Si ho fèiem, ho celebràvem bé i amb tot inclòs; vermut, dinar de festa major i ball amb música ben variada.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Taller de cuina estiuenc

taller de cuina estiuenc

estiu 2020

Com ja sabeu, el Casal Oller té cuina pròpia des d’Abril. Cada dijous arriba la verdura fresca de temporada i les dones s’arremanguen per poder ajudar a les cuineres al màxim possible. A més a més, també estan aprenent a realitzar berenars saludables; bizcotxos i pastissos de diferents gustos i molt més equilibrats, fets perquè pugui menjar-ne tothom.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Projecte intergeneracional 2n trimestre

Projecte intergeneracional

2n trimestre curs 2019-2020

Aquest curs escolar 2019-2020 per segon any consecutiu conjuntament amb l’escola del poble Joan XXIII, s’ha portat a terme el projecte intergeneracional.

Aquest any el projecte anava per trimestres per crear un vincle mes fort nens/es amb la gent gran del casal. Els dos trimestres que es van dur a terme l’experiència va ser molt gratificant.

Cada trimestre l’eix central era diferent, el segon trimestre era un treball sensorial, es van realitzar diferents tallers per treballar tots els sentits: tacte, olfacte, gust, vista i oïda. Va ser molt divertit i cada sessió era diferent i sorprenent.

Ens va quedar pendent el tercer trimestre que havíem de fer un recorregut pels diferents jocs tenint en compte cada generació.

Es un projecte on la gent gran i els nens/es de l’escola se’n beneficien molt i els vincles que es creen són fantàstics...

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Projecte intergeneracional 1r trimestre

Projecte intergeneracional

1r trimestre curs 2019-2020

Aquest curs escolar 2019-2020 per segon any consecutiu conjuntament amb l’escola del poble Joan XXIII, s’ha portat a terme el projecte intergeneracional.

Aquest any el projecte anava per trimestres per crear un vincle mes fort nens/es amb la gent gran del casal. Els dos trimestres que es van dur a terme l’experiència va ser molt gratificant.

Cada trimestre l’eix central era diferent, el primer trimestre anava dedicat al món artístic on vàrem fer uns quadres molt xulos de les estacions de l’any.

Ens va quedar pendent el tercer trimestre que havíem de fer un recorregut pels diferents jocs tenint en compte cada generació.

Es un projecte on la gent gran i els nens/es de l’escola se’n beneficien molt i els vincles que es creen són fantàstics...

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Tertúlia

Grup de tertúlia

juny de 2020

Un grup petit de dones del Casal Oller, els dijous de 18h a 19h de la tarda es troben a la saleta del primer pis per realitzar tertúlia literària. El grup el dirigeix la Terapeuta Ocupacional, la qual realitza la cerca de diferents històries curtes i quotidianes que posteriorment conviden a fer una petita reflexió.

Anteriorment al COVID-19, aquest espai de tertúlia es compartia amb les persones del poble que també els hi agradava. Actualment, per motius de protocol encara no hi poden accedir, però s’ha tornat a reiniciar l’activitat perquè moltes persones la disfruten.

Fotos Fotos Fotos
Revetlla

Revetlla de Sant Joan

23 de juny de 2020

Aquest any, la Revetlla de Sant Joan ha estat més íntima però molt emocionant. Era un dia especial, era el primer dia que es realitzava un dinar festiu amb tot el personal i les persones que hi viuen donant per inaugurat l’estiu tant esperat.

Mentre anava passant el matí, l’Anna Sallent directora del Casal Oller, havia de realitzar diverses proves. En cada una d’elles, aconseguia una peça de puzle. En total hi havia 5 proves que donaven com a resultat un vaixell. La finalitat i l’objectiu principal de fer-li fer aquestes proves és per agrair tot l’esforç i dedicació en aquests temps tant difícil, per guiar i no deixar el timó de tota la casa.

Van aconseguir fer-la plorar, riure i, sobretot, disfrutar!

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Ratafia

Ratafia del Casal Oller

juny de 2020

Gràcies al coneixement de diferents generacions familiars, la senyora Soledat coneix el secret millor guardat de la recepta més preuada; la Ratafia del Casal Oller.

La Soledat vol transmetre la importància dels punts clau; s’ha de realitzar ara al mes de Juny perquè les nous són de color verd i es poden tallar, donant el color negre al licor. Si es fes més endavant, les nous serien dures i llavors s’haurien de picar.

Les herbes haurien de ser dolces; tenint en compte que com més nombre d’herbes hi vulguis posar, menys quantitat de cada una en necessitaràs.

Un cop està feta tota la barreja, ha d’estar a sol i serena durant tres setmanes. Durant aquestes, s’ha d’anar barrejant perquè el sucre i les herbes es facin un sol element. I llavors, tres setmanes més, guardada en un lloc còmoda abans de colar.

La millor manera per colar és fent servir un colador amb un drap blanc, assegurant que no pugui colar-se cap grumoll. Llavors, la tindríem llesta per servir a taula i fer una bona degustació.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Tasques

Reorganització de tasques

Nova normalitat 2020

La nova normalitat implica tornar a distribuir les diferents tasques de la casa, entre elles el manteniment de l’hort, tenir present el menjar de les gallines i dels gats, plantar noves plantes al jardí, entre d’altres.

El Casal Oller té una gran sort de tenir a persones entre ells i elles que els hi agradi els animals i la diversitat, i entre tots poder-se fer càrrec.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Tornada a la normalitat

Tornada a la normalitat

Confinament 2020

Un cop el Casal Oller va tenir el permís per desconfinar poc a poc a les persones grans de la seva habitació, es va anar readaptant els diferents espais de la casa. Diferents espais de sala-menjador per poder mantenir les distàncies realitzant els àpats i les diferents activitats, es van tornar a reapendre l'activació de les activitats no farmacològiques per a tothom, principalment per les persones més desorientades i amb demència per tornar a reconstruir una rutina i uns hàbits perduts i el retorn d’activitats grupals amb nombre reduït de participants... entre d'altres.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Detalls famílies

Detalls de les famílies

Confinament 2020

Han estat molts dies i moltes hores viscudes, físicament i emocionalment. Com agraïment per tota la feina portada a terme des de direcció i de totes les professionals que hi treballen, les famílies han fet arribar diferents detalls que han emocionat; Una pancarta amb missatge especial “gràcies per cuidar-nos”, unes postals amb dibuixos fets a mà, un ram de roses vermelles del propi jardí i d’altres fetes a mà, una caixa de bombons variat amb una dedicatòria especial i una caixa de fusta elaborada a mà plena d’infusions. Com els ha alegrat!

Fotos Fotos FotosFotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Autogestió de la cuina

Autogestió de la cuina

Confinament 2020

Desprès d'algun temps enfocant el següent pas, el Casal Oller es va decidir a autogestionar la cuina per tal de poder oferir uns aliments de millor qualitat i més saludables. No només enfocat als àpats grans de dinar i sopar, sinó també pensant en els esmorzars que són l’energia principal per enfocar el dia de totes les persones, i els berenars, adaptar-se sempre al producte de temporada. I a més a més, compten sempre amb les bones mans de les cuines i ajudants de cuina!

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Resistirem

Resistirem

Confinament 2020

L’Estat d’alarma va iniciar el procés de confinament i la presència del Covid19 al Casal Oller el va fer continuar. Seguint diferents protocols específics en l’àmbit residencial, les persones grans que hi viuen i els professionals que hi treballen van haver d’adaptar-se de manera constant. Ha estat un no parar i han vist, i viscut de pròpia mà, coses de tots colors; confinament a les habitacions, utilització de mascaretes tot el dia, protecció especial pels professionals, les mesures d’higiene que diàriament incrementaven i haver de realitzar tasques de perruqueria per veure’s més bé les senyores, han estat un clar exemple.

El missatge que manteníem era d’esperança, ho resistiríem. I tot ha estat gràcies a les famílies i al poble que els ha fet costat en tot moment. Aplaudiments al vespre, fotos i postals realitzades i postres deliciosos, entre d’altres coses.

Fotos
Sant Jordi

Sant Jordi

23 d'abril de 2020

Tot va començar quan a primera hora del matí del 23 d’Abril van arribar dues paneres plenes de roses per els professionals i les persones grans del casal oller, per gentilesa de l’Ajuntament de Balenyà. I a mig matí, la noia que realitzava les pràctiques va dur punts de llibre per tothom.

L’educadora social, dies abans, no estava disposada a no veure el Casal Oller decorat, i desprès de parlar amb unes persones grans de la casa van anar per feina. Dibuixos impresos per colorejar i diferents roses per pintar. Van estar penjats a les finestres del primer pis i a la planta baixa, perquè qui passés pel carrer ho pogués observar.

A la mateixa tarda, el drac i el sant Jordi van arribar i la celebració es va realitzar.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Mona

Dia de la mona

pasqua 2020

Per sorpresa, a mig matí, van arribar mones individuals per tothom. El Forn de Can Girbent va destinar-nos aquest detall per fer d’un dilluns, un dia especial. El Casal Oller els hi estan molt agraïts.

Fotos Fotos
Aniversaris

Celebració d'aniversaris

confinament 2020

Durant el confiament, els aniversaris han estat celebrats portant una magdalena amb una espelma a l’habitació de la persona. Era estrany la sensació de no poder abraçar, petonejar i que ells poguèssin veure els somriures de les persones que ho portaven. Però per sort, al mes de maig es va poder tornar a celebrar de la mateixa manera que ho fèiem abans; l’últim dijous de mes, cantant i ballant, tot fent bufar les espelmes de tots aquells que durant tot el mes haguessin complert anys.

Fotos Fotos
Coronavirus

Coronavirus

març de 2020

És una època difícil per a tots, joves i grans. Som conscients que ens hem de cuidar entre nosaltres, no barrejar-nos més del compte i tenir present les mesures d’higiene que ens van indicant.

Tot va començar per la prohibició d’entrada a les famílies i proveïdors, permetent només l’entrada i sortida de les professionals.

Actualment, mantenim contacte telefònic o per videoconferència amb totes les famílies. És una satisfacció observar totes les reaccions!

Ens hem distribuït per sales-menjador on hi passem les hores del dia, hem fet una crida als voluntaris i familiars per la fabricació manual de mascaretes i sorprenentment estem rebent respostes molt positives de tot el poble. Seguirem modificant tot allò que sigui necessari.

Sabem que no estem sols i ens sentim forts per lluitar en contra d’aquest virus. El Casal Oller és i serà molt més fort.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Penjada de desitjos

Penjada de desitjos

desembre de 2019

Any darrere any, les persones que viuen al Casal Oller tenen la tasca per Nadal d'anar a l’Olivera de la plaça i penjar-hi els desitjos per l’any següent. Aprofitant el dimarts que fem la sortida al poble amb el grup de voluntaris de la casa, se’ls ajuda a escriure’l en el just moment abans de penjar.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Àpats de Nadal

Àpats de Nadal del Casal Oller

desembre de 2019

Per Nadal, cada any es celebra el dinar entre treballadors i persones que viuen al Casal Oller. El dinar es realitza conjuntament i alhora, per tant, es realitza tots al menjador entre bromes i rialles. Aquest any ha estat un dilluns, però s’ha celebrat com sempre! També es va fer un sopar de Nadal solament pels treballadores, el qual va tenir una gran participació de tots els torns i de tots els àmbits, incloent cuina i professionals de neteja.

Fotos
Caguem el Tió

Caguem el Tió

24 de desembre de 2019

El dia 24 el Tió havia crescut en dimensions i durant el matí es va aprofitar per fer-li garrotada i que portés els regals que mereixiem per portar-nos bé durant tot l’any. A la cagada del tió van assistir no tant sols el personal i les persones que viuen al Casal, sinó també la majoria dels voluntaris. Desprès de fer-ne tres de seguides, va donar regals per tothom. Moltes gràcies Tió!

Fotos Fotos Fotos
Llumineta de Nadal

Llumineta de Nadal

desembre de 2019

Com ja es va fer l’any anterior, s’ha tornat a fer la llumineta al Casal Oller. Aquest any s’han realitzat dues, pel fet que molts dels que volien participar l’any anterior es van quedar sense casella on firmar. Entre tots i totes l’hem omplert. Una d’elles s’ha sortejat per nadal i l’altre per cap d’any. Els guanyadors són els fotografiats!

Fotos Fotos
Cantada nadales

Cantada de nadales de l'escola

desembre de 2019

Any darrere any, els nens de p3, p4 i p5 de l’escola venen a visitar el Casal Oller per festes de nadal i alegrar l’ambient amb la cantada de cançons apreses durant l’any i de caire nadalenc. Així com també, la coral del Casal Oller els hi fa un retorn de les cançons treballades, per tal de fer un mixta de coneixements.

A més a més, fet a mà per tots els membres del Casal Oller, s’enduien un tió en forma de clauer per poder penjar a l’arbre de nadal de casa o de l’escola.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Tastet curs de validació

Tastet curs de validació

27 de novembre de 2019

Durant aquest any, l’Anna, la directora i treballadora social del Casal Oller, ha realitzat la formació en Validació per a totes les professionals del Casal. Dues sessions per explicar la tècnica creada per Naomi Feil durant els anys 60-70 i que es tracta d’una eina que ens ajuda en l’acompanyament de les persones grans malorientades o desorientades. Validar en el sentit de donar valor a allò que senten, a allò que pensen aquestes persones que progressivament van perdent la comunicació verbal i la raó deixant aflorar les emocions. Perquè acompanyant les emocions, acompanyem a les persones.

Fotos
Conferència Alzheimer

Conferència sobre l'Alzheimer

21 de novembre de 2019

Arrel de la reunió realitzada a principis d’any amb els familiars de les persones del Casal Oller, va sorgir l’oportunitat de fer la demanda de temes d’interès que poguéssim explicar nosaltres i/o una persona formada, més detingudament i amb detall.

La primera demanda va estar l’Alzheimer; la patologia per excel.lència del deteriorament cognitiu de les persones d’avançada edat.

L’explicació va anar a càrrec de la Psicòloga del Casal Oller, la Teresa Duran. “Què podem fer quan la persona que estimem per la memòria?”. Sobretot, cuidar el benestar emocional i rebre assessorament per poder fer un bon acompanyament.

Fotos
Cinema mut

Cinema mut

4t trimestre de 2019

Aquest últim trimestre de l’any 2019 hem començat el taller de sessions de Cinema mut en blanc i negre amb música en directe gràcies a la música de l’Enric Ferrer, pianista i compositor, acompanyat del clarinetista Frederic Miralda. Activitat que podem portar a terme gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Balenyà.

Consisteix en musicar films de curta durada, amb músiques fàcilment reconegudes per la gent gran. El doble estímul: visual i auditiu, pot ajudar a millorar la seva vida. Els films són de curta durada i temàtica alegre, la banda sonora, està especialment composta amb melodies dels anys 40 i 50.

Per aconseguir estimular la memòria, tant la música com el cinema, sovint van associats als records i provoquen una allau de records que guardem, en algun racó oblidat de la nostra ment.

És una activitat on totes les persones grans del Casal Oller n’estan gaudint molt i tothom se’n pot beneficiar.

Fotos Fotos Fotos Fotos
Visita escola bressol

Visita a l'escola bressol

20 de novembre de 2019

Per darrer any consecutiu, l’escola bressol ha vingut a veure les persones del Casal Oller amb el seu somriure i la seva infantesa, han aconseguit alegrar-los a tots. Es va organitzar un joc de passar la pilota perquè tant els més petits com els més grans poguessin gaudir-ne. I per finalitzar la visita es van cantar nadales entre tots.

Fotos Fotos
Castanyada

La castanyada

31 d'octubre de 2019

Per donar entrada a la tardor, els homes cuiners i dones cuineres del Casal Oller van fer diferents tipus de panellets: de coco, d’atmella, de xocolata i de pinyó. A més a més, el dia de la castanyada es van coure castanyes al foc col.locat al jardí i van poder disfrutar d’un berenar tradicional.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Passarel·la de tardor

Passarel·la de tardor

29 d'octubre de 2019

Al Casal Oller hi ha gran quantitat de dones presumides, per aquest motiu es va proposar de portar a terme una passarel.la on pogués participar tothom que volgués: persones, treballadores o familiars amb una temàtica de tardor. L’hereu i la pubilla van iniciar la festa i els participants, sol/a o amb companyia, van passejar per la catifa vermella i van disfrutar, acabant amb un ball de tots plegats.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Cuida'm

Jornada Cuida'm

25 d'octubre de 2019

Aquest any, a Manlleu, s’ha iniciat una jornada anomenada Cuida’m on estaven convidades les residències de la comarca per poder intercanviar coneixements, bones pràctiques i poder escoltar una ponència relacionada amb el tracte amb les persones. El Casal Oller va ser convidat a participar. L’educadora social i la fisioterapeuta van presentar les intervencions no farmacològiques que es practiquen en el nostra dia a dia, donant a conèixer els beneficis de totes elles.

Fotos
Sortida dimarts

Sortides del dimarts

dimarts de 2019

Les persones del Casal Oller durant aquest any 2019 han participat molts d’ells en les sortides programades. La sortida al Parc de Salut dels Hostalets de Balenyà amb motiu de la setmana de l’Activitat Física, la sortida a l’Escola Joan XXIII d’Hostalets de Balenyà per veure l’exposició que han realitzat els alumnes de l’escola, guiada i explicada per ells mateixos i la sortida per veure l’exposició dels artistes del poble. I sense oblidar-nos de les sortides al poble que es realitzen cada dimarts en motiu de fer passeig i fer poble. I tot gràcies al magnífic grup de voluntaris que tenen!

Fotos Fotos Fotos
Gossos

Teràpia de gossos

2019

La Teràpia de gossos es va introduir al Casal Oller a finals de 2018 gràcies als diners aconseguits amb la Llumineta de Nadal. En les tres primeres sessions es va realitzar un tastet on podien participar tothom qui volia. Més endavant, es van iniciar les sessions terapèutiques destinades a les persones amb demència avançada, persones que presenten depressió i per les persones que presenten petita alteració de les seves capacitats. Actualment, es fan dues sessions mensuals, d’aproximadament una hora cadascuna, en una de les sales del Casal Oller. D’aquesta manera, aconseguim arribar de forma lúdica i ràpida a les persones que hi participen i treballem per aconseguir els objectius terapèutics fixats amb l’equip interdisciplinar.

Fotos Fotos Fotos
Piscina

Jornada de piscina

juliol de 2019

Durant el mes de Juliol normalment fa molta calor, l’estiu ja és aquí, i als membres del Casal Oller ens agrada remullar-nos. Per aquest motiu ja fa uns anys que tots els dimarts del mes de juliol, amb l’ajuda del grup de voluntaris i membres de l’equip del Casal Oller, la gran majoria de les persones se’ls acompanya a la piscina. N’hi ha que es remullen sencers i d’altres només els peus. Però també n’hi ha que tant sols amb la brisa i de l’ombra ja estan súper bé.

Fotos Fotos
Dinar Sant Joan

Dinar de Sant Joan

25 de juny de 2019

Per celebrar Sant Joan, aquest any les persones que viuen al Casal Oller van voler convidar al gran grup de voluntaris que tenen. Gràcies a tots/es ells/es han aconseguit portar a terme moltes activitats i era una forma d’agraïment especial. Es va dinar al jardí amb una decoració especial de festa. I quan gairebé arribava al final... Es va celebrar, fent una sorpresa, la despedida de soltera de l’educadora social.

Fotos Fotos Fotos Fotos
Elaboració Ratafia

Concert de la Coral Florida

19 de juny de 2019

Desprès de molts anys consecutius va tornar a venir la coral Florida de Barcelona. Van cantar diferents cançons amb playback i sense, per animar a totes les persones que hi van voler assitir.

Elaboració Ratafia

Elaboració de ratafia

18 de juny de 2019

Al Casal Oller ja tenen Ratafia pròpia! Una senyora que a casa en feia sempre en grans quantitats, un dia tot comentant... Van pensar de fer-la aquí, amb la seva recepta i els seus consells. Es va anar a recollir herbes i els ingredients més especials, llavors es va seguir les pautes i indicacions addients per obtenir una ratafia de molt bon gust. Per celebrar-ho, la van tastar i van poder afirmar que tenia molt bon gust.

Fotos Fotos Fotos Fotos
Festa amb famílies

Festa amb famílies

16 de juny de 2019

Amb l’objectiu de conèixer’s més, tant persones que hi treballen al Casal Oller com les famílies de les persones que hi viuen, es va realitzar una festa perquè poguès participar tot aquell que volguès. Es va realitzar un bingo multitudinari, es van coure pinxos de carn i verdura per tothom per fer el pica pica i llavors es van obsequiar els guanyadors del bingo amb diferents premis.

Fotos Fotos Fotos
Play-back Torelló

Play-back de Torelló

6 de juny de 2019

Un grup ben divers, format per dones i homes provinents de Torelló, realitzen un espectable molt divertit, on es combina el ball i diferents respresentacions.

Fotos Fotos Fotos
Sortida Estany Banyoles

Sortida a l'Estany de Banyoles

4 de juny de 2019

El Casal Oller cada any organitza una sortida d’estiu on la major part dels membres i les persones que hi viuen s’ho passen molt bé. Aquest cop es va decidir anar a l’Estany de Banyoles. Un cop allà van passejar, van fer una volta amb la Barca Tirona i llavors van dinar en un restaurant a peu de l’Estany. Ara els hi toca esperar la sortida de tardor!

Fotos Fotos Fotos Fotos
Expo artistes locals

Exposició artistes locals

28 de maig de 2019

El Casal Oller cada any organitza una sortida d’estiu on la major part dels membres i les persones que hi viuen s’ho passen molt bé. Aquest cop es va decidir anar a l’Estany de Banyoles. Un cop allà van passejar, van fer una volta amb la Barca Tirona i llavors van dinar en un restaurant a peu de l’Estany. Ara els hi toca esperar la sortida de tardor!

L'Ajuda

Sortida al Santuari de L'Ajuda

25 de maig de 2019

Molts membres del Casal Oller tenien ganes d’anar a visitar el Santuari de l’Ajuda d’Hostalets de Balenyà i, si era possible, encendre un ciri. No només van poder fer-ho sinó que també van poder aconseguir que se’ls fes una missa per ells sols a la mateixa capella. Sortint van aprofitar d’uns raigs de sol abans de tornar al Casal Oller per dinar.

Fotos
Expo intercanvi generacional

Exposició intercanvi generacional

24 de maig de 2019

A finals del mes de maig, les persones que viuen del Casal Oller conjuntament amb els nens de tots els cursos de l’escola Joan XXIII van realitzar una exposició a la sala cultural del poble d’Hostalets de Balenyà per donar a conèixer què havien fet cada grup que havia participat. També, com a enllaç final, es va realitzar un vídeo molt emotiu on podien expressar cada un d’ells el que havien après i el que havien sentit amb tots ells.

Fotos
Sevillanes

Sevillanes

11 de maig de 2019

Quan el bon temps va aparèixer a Hostalets de Balenyà, per encetar la temporada vem convidar al grup de Sevillanes més ballador de la comarca. Una dels membres d’aquest grup de ball forma part també del grup de voluntaris del Casal Oller. Estem envoltats de persones amb diferents capacitats i diferents hobbies que ens fan disfrutar!

Fotos Fotos Fotos
Sant Jordi

Diada de Sant Jordi 2019

Abril 2019

Vam passar una diada de Sant Jordi molt activa i molt divertida. Al matí vam estar venen a la paradeta de la plaça punts de llibre, roses de feltre i ganxet, llibres de receptes, etc. A la tarda, vam explicar “La nova llegenda del Casal Oller” als nens i nenes de 3r de l’Escola d’Hostalets. Una llegenda molt divertida protagonitzada per persones grans, familiars i treballadores del Casal Oller. Donem les gràcies a totes les persones que hi van participar, facilitem a tots els Jordis i Jordines i esperem veure’ns a diada del pròxim any! Moltes gràcies!

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Caramelles

Grans i petits cantant Caramelles

Març 2019

Nens i nenes de l’escola Joan XXIII d’Hostalets conjuntament amb la Coral del Casal Oller vam fer una cantada de caramelles a la plaça d’Hostalets. Amb molta il·lusió i ganes vam preparar un repertori de Caramelles: de cançons tradicionals a corrandes creades per a nosaltres mateixes. Els nens i nenes ens van sorprendre amb coreografies ben divertides i instruments creats amb materials reciclats. Tots guarnits amb barretines, llacets vermells i camises blanques. Pares i mares, veïns i veïnes, professores, treballadores de la residència i famílies van gaudir molt de tota la cantada que va ser un èxit.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Dijous llarder

Dijous llarder acompanyat de la Quitxalla

Març 2019

Les persones grans del Casal van preparar un bon pa amb tomàquet acompanyat de botifarra d’ou i de un bon porró de vi per celebrar el dijous Llarder! Vam compartir una tarda fantàstica de jocs amb els nens i nenes de la Quitxalla tot cantant la cançó: “El dijous llarder botifarra, botifarra, el dijous llarder botifarra menjaré..”.

Fotos
Carnestoltes

Carnestoltes 2019: Ball, cant i molta diversió

Març 2019

Aquest any vam tenir un Carnestoltes molt divers! Les persones ens van sorprendre amb les seves disfresses de Pallasses, de Faraona, Mary Poppins, moltes Fades i Bruixots. Una tarda amb molta música, diversió i un emocionant concurs de disfresses amb la col·laboració de la comissió de carnestoltes d’Hostalets de Balenyà. Moltes gràcies per la participació.

Fotos Fotos Fotos Fotos
Hereu i pubilla

Elecció d’Hereu i Pubilla del Casal Oller

Gener 2018

A l’inici d’any, aprofitant la Festa Major d’hivern d’aquí Hostalets, vam realitzar un any més l’elecció de l’hereu i la pubilla del Casal Oller. Les persones grans, treballadores i també algunes famílies van participar de les votacions. Els escollits van ser la Núria i el José, encarregats de protagonitzar tots els actes que realitzem aquest any. Visca l’hereu i la pubilla!

Fotos Fotos Fotos
Pessebre vivent

2n Pessebre vivent: Pastorets al pessebre

Desembre 2018

Per segon any convertim la residència en un pessebre vivent. En Rovelló i la Lluqueta ens van guiar per tots els racons de la casa: cistelleres, herbolàries, pagesos que cuiden del seu hort i les gallines, la cova dels pastors, el neixament, l'adoració dels pastors i els reis són tots els personatges que vam anar descobrint. Un gran èxit gràcies a tota la participació i a totes les persones que ens vau venir a veure.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Màgia dels reis

Per què amb el pas del temps la màgia no es perd

Desembre 2018

El passat dissabte dia 5 els reis d'Hostalets de Balenyà ens van venir a visitar a la residència plens de regals i emoció. Vam gaudir d'una tarda plena de sorpreses i alegries. Moltes gràcies per la visita, us esperem amb molta il·lusió el pròxim any.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Caguem el tió

Caguem el tió

Desembre 2018

Aquest any el tió ha estat molt atent als gustos de cada persona gran regalant un detall personalitzat per a cadascú. A més a més d'unes tasses per fer unes bones infusions i unes bosses que ha cosit a mà amb molt d'esforç. Les cares de sopresa en veure els regals ha deixat el tió ben content. Gràcies tió!

Fotos Fotos Fotos
Felicitacions de Nadal

Felicitacions de Nadal

Desembre 2018

Aquest any hem elaborat unes galetes boníssimes com a felicitacions de Nadal amb el lema Si la vida no et somriu, fes-li pessigolles.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Grup ganxet

Iniciem el projecte intergeneracional: Grans i petits aprenem junts!

Novembre 2018

Aquest any hem iniciat un intercanvi generacional setmanal. Els dilluns a la tarda els nens i les nenes de 5è i 6è de l’escola Joan XXIII d’Hostalets de Balenyà venen i comparteixen una divertida estona amb les persones grans del Casal Oller. El projecte s’anomena “Viatge al Passat”, on els més petits entrevisten els més gran, fent un repàs a totes les etapes vitals: infància, joventut, adultesa i vellesa.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Grup ganxet

Torna el grup de ganxet

Novembre 2018

La Maria Carme i la Dolors tornen a compartir amb nosaltres les tardes de dijous per fer ganxet i costura. Hem començat a preparar la decoració de Nadal i fer una llarga bufanda de ganxet per abrigar alguns dels arbres del jardí, perquè no passin fred aquest hivern.

Fotos Fotos Fotos Fotos
Castanyada

Celebrem la Castanyada

Octubre 2018

Dues castanyera de Collsuspina van venir a celebrar amb nosaltres la Castanyada. Portàvem castanyes torrades, moniatos, panellets casolans i el porro de moscatell! Vam passar una tarda molt divertida de música i ball.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Presentació llibre

Presentació del llibres: Casa del pueblo para el pueblo

Octubre 2018

Rosario Diaz, residenta del Casal Oller, ha escrit un llibre on descriu les seves experiències des de que ha començat a viure el Casal Oller. Un llibre emotiu i ple de vida que vam presentar el passat 16 d'octubre. Gràcies Rosario!

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Excursió Montserrat

Excursió a Montserrat

Octubre 2018

El passat 9 d’octubre vam anar d’excursió a Montserrat. Vam sortir a les 10.00h del matí per tal de ser a les 12.00h a missa i posteriorment escoltar el Virolai de l’escolania de Montserrat, moment emotiu per molts de nosaltres. Vam seguir gaudint d’un magnífic dinar al restaurant envoltats de la màgia que aquesta muntanya desprèn. Un dia de riures, somriures, cares de sorpresa, diversió, cantarella i de records passats. De ben segur, un dia per repetir!

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Excurisó platja

Excursió a la platja

Juliol 2018

Desprès del gran èxit de la sortida de l'any passat, les persones grans de la residència van decidir que volien repetir l'excursió a Mataró. Un matí preciós de platja, un pica pica i una magnífica paella per a dinar i un bon cafetet amb vistes el mar per posar punt i final a la sortida.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Col·laborem amb el Banc de Sang

Col·laborem amb el Banc de Sang

Juliol 2018

Des del Casal Oller vam donar suport a la Marató de Sang realitzant fotografies amb el lema: "Dona sang, dona vida". Sessió fotogràfica molt divertida on hi van participar residents de la casa, famíliars i treballadores.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Concurs de jardineria

Concurs de jardineria

Juliol 2018

L'Ajuntament de Balenyà, des de les regidories de Cultura i Medi Ambient, ha organitzat el concurs de jardineria i engalanament, en la seva edició de 2018. El jurat desprès d'haver fet el seu recorregut en la recerca del millor jardí del poble han decidit que és: el jardí del Casal Oller!

Fotos Fotos
Juliol de piscina

Juliol de piscina

Juliol 2018

Un cop arribada la calor, hem aprofitat per anar cada dimarts de Juliol a la piscina. Banyar-nos, remullar-nos, prendre el sol o bé l’ombra segons els gusts i les ganes de cadascú. També hem aprofitat cada sortida per fer un beure ben refrescant!

Fotos Fotos Fotos
Recital de poesia

Recital de poesia

Juliol 2018

El grup literari d'aquí Hostalets de Balenyà ens va reglar un bonic recital de poesia. Ens van recitar des de poemes d'autors reconeguts com també poemes creats per elles mateixes. Una tarda per repartir!

Fotos Fotos Fotos Fotos
Fem família, fem Casal Oller

“Fem família, fem Casal Oller”

Juliol 2018

Un any més hem celebrat la Festa amb Famílies. Aquest any sota eslògan: “Fem família, fem Casal Oller”, amb la voluntat i les ganes de seguir construint una gran família. Un espai de trobada entre famílies, professionals i les persones residents del Casal Oller. Un matí ple d’actuacions musicals, coral, playback, recital de poemes, explicació de rondalles, etc. creades entre tots nosaltres que ha finalitzat amb un fantàstic vermut. Una festa magnífica per seguir repetint, ja tenim ganes de la pròxima!

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Celebrem la Revetlla de Sant Joan

Celebrem la Revetlla de Sant Joan.

Juny 2018

Un any més celebrem la nostra revetlla diürna de Sant Joan. Compartim un dinar especial a la fresca, amb petards i molts disbauxa!!

Fotos Fotos Fotos Fotos
Play Back Torelló ens regala una magnífica actuació

Play Back Torelló ens regala una magnífica actuació.

Juny 2018

Magnífica la visita del grup de Play Back Torelló. Un grup amb molta energia, positivisme que de ben segur et fan passar una tarda difícil d’oblidar. Junts vam gaudir i cantar un repertori divers que té en compte tots els gustos.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Visitem l’exposició d’artistes locals

Visitem l’exposició d’artistes locals.

Juny 2018

Ens acostem a l’exposició d’artistes locals dels Hostalets de Balenyà. Una exposició formada per diferents artistes que treballen manualment amb varietat de materials: fusta, metall, coure, etc. Una oportunitat per conèixer les potencialitats dels nostres artistes locals, per conèixer anècdotes i per aportar també el nostre punt de vista.

Fotos Fotos Fotos Fotos
Nova exhibició de Country

Nova exhibició de Country.

Juny 2018

Unes fantàstiques balladors de Country de Centelles i de Prats de Lluçanès ens visiten i ens regalen una excel·lent exhibició. Una exhibició molt variada, divertida que ens acaben engrescant a molts de nosaltres per ballar. Una tarda diferent, de disbauxa i somriures.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Un any més, ens visita la Coral Vila Florida.

Un any més, ens visita la Coral Vila Florida.

Juny 2018

Doncs com fa ja més de 20 anys, els nostres amics de la Coral Vila Florida, ens venen a veure i ens obsequien amb un concert dels que a ningú deixa indiferent. Noves cançons cada any, nous estils i sobretot moltes ganes de fer-nos-ho passar bé. Aquest any, acompanyats del piano de la mateixa directora hem cantat junts cançons tan emblemàtiques com la Vella Lola, El meu avi o Angelitos negros. Degut a la pluja i el mal temps que ens acompanya des de fa setmanes, aquesta vegada no ho hem pogut celebrar al jardí i ho hem hagut de fer a dins. Però res ha impedit que disfrutéssim de valent.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Expliquem els jocs d'abans als nens i nenes d'ara.

Expliquem els jocs d'abans als nens i nenes d'ara.

Juny 2018

Hem convidat als grans de l'escola (que aquest anys ja marxen cap a l'institut) per ensenyar-los jocs dels que fèiem abans quan no teníem tants aparells com ara. Ens ha sorprès descobrir que malgrat ser jocs antics, molts d' ells els coneixien per haver-los après dels seus avis i àvies. Ens hem quedat amb una bona sensació al saber que hi ha coses que passen d'avis a néts i que, d'aquesta manera, fa que ens quedin records bonics quan potser ja no tenim als avis al nostre costat. No ens cansarem mai de dir, que ens encanta veure nens a casa nostra.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Arriba la primavera... i posem color al jardí!

Arriba la primavera.... i posem color al jardí!

Maig 2018

Doncs sí, aprofitant que tenim unes senyores i senyor que els encanta el jardí, les plantes, les flors, les plantes aromàtiques, les remeieres... doncs ens en vam anar al garden i vam comprar tot allò que ens venia de gust. Ho vam plantar i ara mateix tenim un jardí d'allò més bonic.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Visita a l'exposició de l'Escola Joan XXIII.

Visita a l'exposició de l'Escola Joan XXIII.

Maig 2018

L'escola del nostre poble, cada any per Sant Jordi, preparen una exposició temàtica en la qual hi treballen de valent tots els mestres i alumnes. Aquest any, el tema era l'alimentació. Nosaltres la vam poder visitar gràcies a un grup de nens i nenes de 4art que ens van fer de guies i ens la van anar explicant amb detall. Quina feinada que fan en aquesta escola i que bé que ens ho van explicar. Ja estem a punt per veure la de l'any vinent!

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
I representem el conte d'en Patufet.

I representem el conte d'en Patufet.

Abril 2018

Després de parlar-ne tots junts, va sortir la idea de representar un conte a un grup de nens i nenes de l'escola Joan XXIII el mateix dia de Sant Jordi a la Plaça Josep Espona. En assamblea es va escollir el conte d' en Patufet i amb poca estona, ja havien sortit els protagonistes que el volien representar. O sigui, que ens vam posar assajar i a fabricar materials per a la nostra actuació. Creiem que els va agradar molt però per damunt de tot, ens ho vam passar genial preparant-ho i fent-lo. O sigui, que si ens hi volen, l'any vinent repetirem!

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Per Sant Jordi, sortim a la Plaça del poble!

Per Sant Jordi, sortim a la Plaça del poble!

Abril 2018

Doncs aquest anys ens vam atrevir a sortir a la Plaça però no a passeig... sinó a vendre aquelles roses, punts de llibre i llibres de cuina elaborats per nosaltres mateixos als tallers de ganxet, pachwork i manualitats. Durant el matí i la tarda ens vam organitzar per grups perquè la parada estigués sempre oberta. Vam vendre molt material, amb els diners dels quals, encara no hem decidit, assambleàriament, amb què ens els gastarem, però segur que seran ben invertits.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Pilar Solà, l'àvia protagonista del més d'abril

Pilar Solà, l'àvia protagonista del més d'abril.

Abril 2018

Doncs sí, la Pilar ha estat l’àvia protagonista de l'abril i el dimarts 17 vam dedicar la tarda a conèixer-la una mica millor. Resulta que a la Pilar li encanten els xurros de sucre i la vam sorprendre a mitja festa amb plates de xurros per a tothom. I com que la seva passió és la música i el ball, va escollir aquelles cançons i aquells balls importants de la seva vida. Cançons que vam cantar tots junts i balls que va poder ballar molt ben acompanyada dels seus fills.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Dia internacional de l'activitat física

Dia internacional de l'activitat física.

Abril 2018

El dia 6 d’abril va ser el dia internacional de l'activitat física i per això, ens vam ben preparar per celebrar-lo com Déu mana! Durant tot el dia, el personal va deixar els uniformes de feina a la taquilla i vam treballar tots amb xandalls i vambes. Si no s'anava acompanyat de cap persona gran, ens vam obligar a no agafar l'ascensor en tot el dia i a la tarda, vam fer una caminada fins a la Font de Vall-llossera on hi vam berenar i ens hi vam passejar. Ah! i una mica més i algú es banya al riu que gràcies a les pluges d'aquests dies, baixava ple d'aigua.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
El conte de la Maria i en Jaume

El conte de la Maria i en Jaume.

Març 2018

La Maria Vila, una de les voluntàries que setmanalment ens acompanyen a les sortides pel poble, ens va venir a explicar un conte que fa anys va fer per l'escola de la seva néta. Passats els anys, va fer una adaptació del conte "La Maria i en Jaume" i ens el va venir a explicar al Casal Oller. El conte parla de la història de la Maria i el seu germà Jaume a pagès. No cal dir, que va despertar moltes anècdotes i vivències entre els residents i que les vam poder compartir entre tots. Gràcies Maria! Ens ho vam passar molt bé.

Fotos Fotos Fotos
Dòmino

Maria Vilalta: l'àvia protagonista.

Febrer 2018

Aquest mes hem iniciat una nova activitat amb la finalitat de conèixer una mica més les persones que viuen al Casal Oller mitjançant la seva vida, les seves experiències, les seves aficions... Aquesta vegada, la Maria Vilalta ha estat la protagonista i ens ha encantat tot el que ens ha explicat sobre la seva vida al voltant del teatre del poble. La sala s’ha omplert d’amics, familiars i veïns que l’han volgut acompanyar en aquesta tarda tan especial.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Dòmino

Ja tenim a punt la vella Quaresma!

Febrer 2018

Aquesta senyora que ens va aparèixer amb 7 cames ens indica que la setmana santa ja s’acosta. Setmana rera setmana, anirem tallant cames fins que arribin les festes.

Fotos Fotos Fotos
Dòmino

Lladres molt especials i policies uniformats pel Carnestoltes.

Carnestoltes 2018

Lladres i policies han omplert la casa des de bon matí! Uns lladres de robatoris molt originals que s’han deixat caçar per us policies molt entranyables. Una diada que la volem dedicar a en Josep Mª, el qual en va poder disfrutar fins l’últim moment.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Dòmino

1er Torneig de dòmino de la Festa Major.

18 de gener de 2018

El 18 de gener es va celebrar el primer torneig de Dòmino oficial del Casal Oller. Cal dir que el podi va estar molt disputat ja que hi havia força nivell. Al final de la tarda, un cop ja es van conèixer els guanyadors, l’hereu i la pubilla van fer entrega dels premis i diplomes corresponents.

Hereu i pubilla 2018

Elecció de l’Hereu i la Pubilla al Casal.

gener 2018

Hem aprofitat la setmana de la Festa Major d’Els Hostalets de Balenyà per escollir l’Hereu i la Pubilla del Casal Oller. Per això, es van presentar uns candidats, van fer la seva campanya corresponent, es va constituir una mesa, es van imprimir paperetes i durant tot el dimecres els residents, el personal i els familiars van poder votar. A última hora de la tarda es va fer l’escrutini i davant l’espectació de tothom, van sortir escollits:
Hereu 2018: Pablo Del Fante.
Pubilla 2018: Mª Rosa Mas

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Tió

Un tió carregat carregat...

nadal

Doncs sí, després d’arribar el tió i atipar-lo de valent, ens ha cagat unes mantes xulíssimes brodades amb el nom per a cadascú. Aquest hivern no passarem pas fred!

Fotos Fotos Fotos Fotos
Pessebre Vivent

Un Estel lluminós al Casal Oller.

nadal

Per primera vegada a la història del Casal Oller, aquest anys ens hem atrevit a representar un autèntic pessebre vivent protagonitzat per a tots els avis i àvies de la residència. Familiars, amics i veïns han pogut gaudir de tres passes pels diferents espais i acompanyats de música en directe, recital de poesia i simpàtics diàlegs més o menys assajats. L’esforç per part de tots ha valgut molt la pena fent, d’aquest pessebre vivent, una experiència fantàstica que esperem poder repetir l’any vinent.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Balenyà contra el càncer

El Casal Oller canta contra el Càncer

novembre

La coral del Casal Oller s’ha animat a participar a l’11è festival de Balenyà contra el càncer, cantant les cançons que en el seu dia vam enregistrar amb CD. Malgrat la pluja que va caure abans de sortir de la residència i el fred que feia, res ens va aturar d’anar a la sala polivalent de l’ajuntament a col·laborar amb la causa. L’actuació va ser tot un èxit. Vam cantar 5 cançons i vam acabar amb la coreografia de la Rumba de les Castanyes. Hem de dir, que ens va emocionar veure com la gent participava del ball i amb l’alegria que ho feia. Ens vam quedar a la butifarrada popular i vam poder gaudir de les actuacions que es van fer a continuació. Un vespre rodó rodó.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Castanyada

I la Castanyera arriba el dia 31 d’octubre carregada de castanyes, panallets, moniatos i moscatell per a tothom.

octubre-novembre

A mitja tarda, truquen el timbre... Qui serà...? Obrim i ens trobem la Castanyera que ve directe de Collsuspina per oferir-nos aquest fruit de la tardor que tan ens agrada. Una estona abans ja havíem encès el foc per poder torrar les castanyes i escalfar-nos les mans. Els panallets, que els havíem fet nosaltres mateixos el dia anterior i els moniatos encara calents, ens han fet passar una tarda ben divertida. Hem omplert els porrons amb el mosactell i hem ballat al ritme de vals, tango, pas doble i requeton.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Castanyes Roc Petit

Temps de castanyes amb l’escola bressol El Roc Petit

octubre

I quan comencem a sentir olor de castanys, sabem que els nens i nenes de l’escola bressol El Roc Petit, estan a punt d’arribar. Aquest any, ens visiten els grans de l’escola i ens canten moltes cançons. La sorpresa ha estat quan els avis i àvies del Casal Oller els ensenyen la coreografia que han preparat per l’ocasió amb la melodia de la Rumba de les Castanyes. Grans i petits l’hem aconseguit ballar junts. Ha estat una experiència fantàstica!

Mag Felip

Un cop més, la Quitxalla torna a al Casal Oller i passem la tarda jugant junts

octubre

La visita d ela Quitxalla ja és tot un clàssic. Els nens i nenes del Centre Obert de Balenyà,ens vénen a veure i els soprenem amb una oca gegant feta per nosaltres. També ens divertim mentre alguns avis ens ensenyen a fer girar la baldufa i unes bones partides de dòmino intergeneracional per tancar la tarda.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Mag Felip

Espectacle de Màgia amb el Mag Felip

octubre

Aquest setembre ens ha vingut a presentar el seu espectacle El Mag Felip. Directament del Maresme i carregat d’artilugis, barrets, capes i mocadors, el Mag Felip ens ha fet passar una tarda fantàstica al Casal Oller.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Play Back Torelló

Actuació triomfant del grup Play-back Torelló

setembre

El grup d’animació per a la Gent Gran de Torelló ens va sorprendre gratament amb l’espectacle que ens va presentar a finals d’estiu. Quina marxa, quin vestuari, quina alegria, quines ganes de disfrutar i fer-nos disfrutar!!! Vam passar una tarda fantàstica que esperem poder repetir l’any vinent.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Llibre

Ja tenim el llibre a la venda

estiu

Doncs després de tenir el llibre al forn durant uns dies, ha sortit bo i acabat. Encara calent, hem fet la presentació oficial al jardí de la residència. Hem comptat amb la presència de l’Anna Magem, alcaldessa de Balenyà, Xavi Barrera com a president de la ONG Alkària (on es destinaran els beneficis del llibre) i els autos i autores del llibre que han explicat com han viscut l’experiència. No cal dir que estem molt contents de l’assistència que hi va haver (que va ser molta) i del resultat del llibre. Al final, ho vam celebrar amb coca i llangonissa per tothom. El llibre val 10 euros i es ven a la mateixa residència.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Piscina

Ja estem a punt per anar a la piscina

estiu

Com que l’estiu passat va anar tan bé l’experiència, aquest juliol repetim. Tots els dimarts anirem a la piscina municipal per poder-nos banyar. O sigui, que comptem amb tot el desplegament de voluntaris per poder desplaçar-nos. Esperem que la calor ens ho permeti. Seguirem informant...

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Villa Florida

Ja hem anat a la platja

estiu

Estem eufòrics! La sortida a la platja ha estat fantàstica, millor del que ens havíem imaginat i tot. Vam sortir dels Hostalets a les 10:30 amb l’autocar adaptat i vam arribar a Mataró, al Passeig del Callao, on entre les ombres de les moreres, vam poder descansar mentre els més atrevits es banyaven al mar. El dinar el vam fer allà mateix, al Racó d’en Margarit. Pica pica i paella per tots. Boníssim. I després de dinar, una altra remullada d’alguns mentre la resta gaudíem de l’aire de mar, del so de les onades i sobretot de la companyia i alegria del grup. A mitja tarda vam tornar a agafar l’autocar i cap a casa s’ha dit. No cal dir que ens hem quedat tots amb tan bon regust de boca, que esperem poder-ho repetir aviat.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Villa Florida

Retrobament amb els amics de Villa Florida

primavera

Aviat farà 20 anys que els nostres amics de la Coral Villa Florida agafen l’autobús a Barcelona per venir-nos a veure i regalar-nos un concert. Aquest any, amb noves incorporacions al grup, ens han sorprès, també, pel nou repertori de cançons. Aquest concert, acompanyat de la coca de crema del Forn Nou, ja és tota una tradició a casa nostra. I esperem que duri molts anys!

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Exposició

Ja estem a punt per anar a la platja!!!

15 de juny

El dia 15 de juny ens n’anem a la platja! Agafem l’autocar i cap a Mataró s’ha dit! Allà, passejarem pel passeig del Callao, dinarem al Racó d’en Margarit i, els més valents, es faran una remullada. A la tornada, reportatge fotogràfic segur!

Exposició

Visitem l’exposició d’artistes locals

1 de juny

Dijous 1 de juny, una gran part del Casal Oller, anem a l’antiga Fusteria Capdevila per poder disfrutar de l’exposició que han fet els artistes locals del nostre poble. Ens ha encantat veure les pintures, les talles de fusta, les fotografies, les peces de joieria, mosaics, maquetes en miniatura... Ho recomanem a tothom que vulgui passar una bona estona gaudint d’aquestes autèntiques obres d’art.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Sortida voluntaris

Per celebrar que arriba el bon temps, tornem a fer el gelat a la plaça

24 de maig

Doncs sí! Ha arribat el bon temps i com altres anys, ho hem volgut celebrar tot anant a fer un gelat a la Plaça. El bon temps ens ha acompanyat i aquesta vegada s’hi ha apuntat la Gemma Sayós i el Dr. Xevi Ferrés. Un plaer!

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Sortida voluntaris

Sortides al poble amb els voluntaris

primavera de 2017

Gràcies a en Ramon, a la Maria, a en Lluís i a la Imma, (els nostres voluntaris) cada setmana sortim tres vegades a passejar pel poble. Aprofitem els dies de mercat i tot el que se celebri per sortir. Ah! I quan fa mal temps, doncs ens quedem i aprofitem l’estona xerrant o jugant. Són fantàstics!

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Escola

Ja tenim al forn el llibre de receptes “Quan cuinàvem...”

primavera de 2017

Doncs sí, Hem fet un llibre! De moment el tenim al forn… Però podem avançar que Quan Cuinàvem és un petit tresor; un llegat de saber popular, un bocinet d’història, records d’aquells temps recollits a través de receptes i altres explicacions gastronòmiques. Reminiscències que ens aporten la gent gran del Casal Oller i altres persones grans gràcies, a la seva experiencia de vida i que volem, com si d’un aliment es tractés, mantenir en conserva. Seguirem informant…

Escola

Tardes autèntiques de bingo

primavera de 2017

Els divendres a la tarda, el casal Oller es converteix en una autèntica sala de bingo, en la que hi assisteixen la gran majoria dels residents esperant ser els primers de cantar Bingo i rebre el regal especial per l’ocasió.

Fotos Fotos
Escola

Els menuts de l’escola bressol, també ens porten la rosa de Sant Jordi

primavera de 2017

El dimarts dia 25 d’abril, han vingut els nens i nenes de l’Escola bressol El Roc petit a portar-nos la rosa de Sant Jordi. Ha estat un matí molt divertit ja que ens han regalat un munt de cançons que ens han fet recordar quan érem petits. Els avis i àvies del Casal Oller, també els han ofert un petit repertori de cançons de Sant Jordi que havien estat assajant amb el grup del Casal Rock Oller.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Sant Jordi

Per Sant Jordi ens fem les roses

23 d'abril de 2017

Com ja és tradició, per Sant Jordi ens fem les roses nosaltres mateixos. Durant unes quantes sessions, la sala d’activitats s’ha convertit en un autèntic centre de jardineria especialitzat en roses vermelles. El treball en equip ha fet que el dia 23 d’abril tots tinguéssim preparada la nostra rosa.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Patchwork

El taller de patchwork decora la casa de primavera

primavera 2017

Les dones amants de la costura, han treballat de valent per decorar la casa de primavera. Les sales han quedat guarnides amb flors fetes a punt de trau.

Fotos Fotos
Carnestoltes

I aquest any... Viatgem a Hawaii!

carnestoltes 2017

Doncs, sí, aquest carnestoltes ens hem disfressat de turistes amb ganes de conèixer Hawaii i, quan hi hem arribat, ens hi esperaven unes hawaiianes amb moltes ganes de fer-nos disfrutar. Hem ballat, hem cantat i sobretot, ens ho hem passat molt bé.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Tió

El tió ens ha cagat un calendari molt especial.

nadal 2016

Els últims dies de novembre, hem convertit el menjador en un autèntic estudi fotogràfic. L’objectiu era fer les fotos que omplirien el calendari del 2017. El protagonistes, els avis. Ha estat una experiència fantàstica i amb un resultat final que ens fa estar molt contents. Així doncs, amb aquest record, us desitgem a totes i tots, un molt bon 2017.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Felicitacions Nadal

Felicitem el Nadal amb un poema fet entre tots. Aquí el teniu...

nadal 2016

NADAL
De nadals n’hi ha de tots colors;
Nostàlgics; d’aquells que ens transporten aquell temps.
Quan ens agradava tant la neu,
tot era casolà i fèiem ninots
amb els nostres nebots.
Sentits; d’aquells que semblen un dia com un altre.
Dels que són molt alegres i alhora tristos
perquè sempre hi ha algú que falta.
D’aquells que recordes tota la vida,
perquè el teu pare era a la guerra i la mare estava malalta.
Que foties pa i pernil dels “sanatxos” dels pagesos
I després rebies una bona bufa.
D’aquells que ja no pots celebrar a casa
perquè has deixat el lloguer de fa 60 anys.
Gaudits; d’aquells que tant t’agraden ara com abans.
Que hi ha un tió.
Dels que menges “pestiños”, canten “villancicos”
I et diverteixes.
D’aquells que et reuneixes amb la família i fas un bon dinar.
Dels que de petita et reunies amb els pares
I ara et reuneixes amb els nets,
perquè tens 77 anys
I ja ets àvia.
D’aquells que la il·luminació és tant bonica,
que canvia els paisatges.
Dels golafres, per nadal la tia mata el gall.
Tradicions, records, sentiments...
Per nadal, cada ovella el corral,
Festes de recolliment,
maques i alegres.
que tingueu tots unes Bones Festes!!

Visita cabrons i bruixes

Visita dels Cabrons i Bruixes de Centelles.

tardor 2016

Dissabte 17 de desembre vam tenir el gran honor de tenir amb nosaltres la colla jove dels Cabrons i Bruixes de Centelles. Una vintena de tabalers molt joves van omplir el jardí de la Residència de ritmes, batucades i molta alegria mentre els joves cremadors saltaven i brincaven pel jardí amb forques enceses i caps que treien foc. La jornada es va acabar amb un autèntic castell de focs artificials que van fer emocionar de valent. No ens cansarem de donar les gràcies als Cabrons i Bruixes de Centelles per haver vingut. Va estar un autèntic regal de Nadal!

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Wifi

Wifi a tota la casa.

tardor 2016

Des d’aquesta setmana, el Casal Oller disposa de wifi gratuït per a tots els residents i familiars, tant a les sales com a les habitacions.

Patchwork

Nou taller de Patchwork.

tardor 2016

Dilluns passat vam començar un nou taller de Patchwork en el que hi participen les residents que han cosit tota la vida arreglant pantalons, botons i cremalleres. Ara és hora d’actualitzar-nos i la Mª Carme ens hi ajuda d’una manera voluntària i amb moltes ganes de fer coses ben xules. EL taller és dilluns al matí de 10:00 a 12:00. Esperem ben aviat poder penjar ja les feines fetes.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Portes obertes

Jornada de portes obertes per celebrar que hem acabat les obres.

tardor 2016

Després de tres mesos intensius de paletes, pols, soroll, lampistes i fusters, podem dir que JA HEM ACABAT LES OBRES d’ampliació de sales i menjador. Estem molt contents amb el resultat i esperem poder-ho disfrutar de valent. I per això, diumenge 11 de desembre hem fet una jornada de portes obertes on amics, veïns i familiars dels residents han estat convidats per poder-ne disfrutar. Hi ha hagut un pica-pica i hem brindat amb una copa de cava. I que per molts anys en puguem disfrutar junts. Ah! I l’Ajuntament de Balenyà ens ha asfaltat l’entrada a la residència per la banda del jardí, de manera que ara, l’accés, és excel·lent!

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Panallets

Ens hem fet els panellets.

octubre 2016

Aquest any, per la castanyada, ens hem fet els panellets. Amb la recepta dels mateixos avis, hem anat a comprar els ingredients, hem fet la pasta i l’any demà els hem acabat. La veritat és que han quedat boníssims!

Fotos Fotos Fotos Fotos
Piscina 2016

Sortida a la piscina del poble.

juliol 2016

Gràcies als voluntaris i familiars que ens han donat un cop de mà, hem fet una sortida la piscina municipal on els que han volgut, han pogut remullar-se els peus i els més atrevits, s’han banyat del tot.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Revetlla Sant Joan 2016

Revetlla de Sant Joan al Casal Oller

juny 2016

Aquest any, hem celebrat el Sant Joan amb una revetlla de migdia. Amb el Jardí ben engalanat, hem fet una barbacoa i hem dinat tots junt al jardí. No hi ha faltat la música, els petards i la coca que ens hem fet nosaltres mateixos.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Roc Petit 2016

Ens movem amb els nens i nenes de l’Escola Bressol El Roc Petit

juny 2016

Aprofitant que arriba el bon temps, els nenes i nenes de l’Escola Bressol El Roc Petit, ens vénen a fer una visita i fem unes activitats de psicomotricitat conjunta. Ens ho hem passat d’allò més bé! Ens agrada molt que ens vinguin a veure!

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Parc Activitats 2016

Un nou espai per nosaltres: El Parc d’activitats.

primavera 2016

Quinzenalment anem al Parc d’activitats on aprofitem per fer exercici, per sortir a passejar pel poble i per aprofitar unes instal·lacions fantàstiques que tenim al costat de casa.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Joan XXIII 2016

Projecte conjunt amb els nens i nenes de 3er de l’escola Joan XXIII

març 2016

Aquest any hem volgut fer un treball conjunt amb l’escola Joan XXIII perquè hem pensat que un intercanvi d’experiències i coneixements, podia ser molt enriquidor per a tots. Per això, vam parlar amb l’Escola i de seguida van estar molt disposats a col·laborar. Es va escollir el curs de 3er ja que estaven treballant el poble i es van planificar dues trobades. A la primera, les dues parts es van preparar una sèrie de preguntes per fer. A la segona, ens vam trobar a l’escola i vam fer el retorn de les preguntes prèviament treballades. Van sortir temes molt originals i vam riure molt. En fi, una bona experiència per repetir el curs vinent!

Carnestoltes 2016

Per Carnestoltes, intercanviem els papers!

febrer 2016

Doncs aquest any, els avis i àvies han decidit que es volien disfressar d’infermeres del Casal Oller i per això s’han fabricat ells mateixos les disfresses. El que no sabien, és que de bon matí, els anirien a despertar unes iaies molt eixerides. A la tarda, la Comissió de Carnestoltes del poble, ens ha obsequiat venint a alegrar-nos la festa amb ball i molta alegria. Tothom ha estat molt content!!!

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Enterrament sardina

Enterrem la sardina

febrer 2016

Doncs això, dimecres de cendra, tal com diu la tradició, enterrem la sardina al jardí. Viudes i viudos hem sortit a plorar per la sardina que enterràvem. No cal dir que ha estat molt divertit i hem rigut de valent.

Fotos Fotos Fotos Fotos Fotos
Cinefòrum al Casal Oller

Cinefòrum al Casal Oller

desembre 2015

De la mà altruista d’en Quim Crusellas, iniciem un cicle de Cinefòrum per a residents i familiars. Les pel·lícules escollides es passaran un divendres al mes amb el col·loqui final corresponent. La primera que hem visionat ha estat “Atraco a las tres”, de José María Forqué, amb molt d’èxit per part del públic i està previst, pel mes vinent, “María y yo”, de Félix Fernando de Castro. Ja anirem informant.

El Casal Rock Oller grava el seu primer CD!

El Casal Rock Oller grava el seu primer CD!

novembre 2015

Després de molts dimarts d’assajos, ens decidim a gravar un CD on deixar enregistrada una petita mostra del que hem estat practicant i aprenent de la mà de la nostra Directora de la Coral Mª Rosa Mas. Per això, ens posem en contacte amb en Marc Puigdomènech i de molt bona gana i encara de més bona voluntat ens diu que sí! Que ens ajudarà a tirar endavant el projecte. O sigui, que busquem data i a gravar s’ha dit! Després vénen les fotos pel CD, buscar qui ens pot editar la caixa, el finançament, etc. Però cal dir que hem disfrutat molt de tot el procés i ha valgut molt la pena. Ara a esperar a veure si els Reis ens en porten un per cada un... De moment, aquí en teniu un tastet ...

El Casal Rock Oller grava el seu primer CD! El Casal Rock Oller grava el seu primer CD! El Casal Rock Oller grava el seu primer CD! El Casal Rock Oller grava el seu primer CD! El Casal Rock Oller grava el seu primer CD! El Casal Rock Oller grava el seu primer CD!
Per la Castanyada, ens fem els panellets

Per la Castanyada, ens fem els panellets

octubre 2015

Aquest any hem volgut fer-nos nosaltres mateixos els panellets. Per això, hem buscat la recepta que ens ha semblat més bona i un grupet hem anat a comprar els ingredients. Hem fet la massa i després de deixar-la reposar tot un dia, ens hem posat els guants i tots a fer panellets. La veritat és que ens han quedat boníssims. Ens els hem menjat després de torrar les castanyes al foc amb la visita sorpresa de la castanyera!!!

Per la Castanyada, ens fem els panellets Per la Castanyada, ens fem els panellets Per la Castanyada, ens fem els panellets Per la Castanyada, ens fem els panellets Per la Castanyada, ens fem els panellets Per la Castanyada, ens fem els panellets
Festa sorpresa per la Yolanda, que fa 25 anys que es va casar!!!

Festa sorpresa per la Yolanda, que fa 25 anys que es va casar!!!

12 de setembre de 2015

La Yolanda ha celebrat les noces de plata i ho hem celebrat fent-li una festa sorpresa que hem preparat conjuntament amb la seva família: en Silvestre, la Judit i l’Ariadna. No cal dir que la cara que ha posat quan ens ha vist a tots tan mudats, amb la marxa nupcial sonant , el seu marit que l’esperava a dalt l’altar improvisat i les filles que li col·locaven el vel i el ram de flors, no tenia preu! Felicitats família!!!

Festa sorpresa per la Yolanda, que fa 25 anys que es va casar!!! Festa sorpresa per la Yolanda, que fa 25 anys que es va casar!!! Festa sorpresa per la Yolanda, que fa 25 anys que es va casar!!! Festa sorpresa per la Yolanda, que fa 25 anys que es va casar!!! Festa sorpresa per la Yolanda, que fa 25 anys que es va casar!!! Festa sorpresa per la Yolanda, que fa 25 anys que es va casar!!!
Visita remullada del Casal d’estiu

Visita remullada del Casal d’estiu!

Agost 2015

Doncs aquest estiu hem tingut visita dels més petits del casal que ens han vingut a veure i a cantar cançons. I com que feia tanta calor, s’ho han passat pipa remullant-se als aspersors del jardí. Poden tornar sempre que vulguin!!!

Visita remullada del Casal d’estiu Visita remullada del Casal d’estiu Visita remullada del Casal d’estiu Visita remullada del Casal d’estiu
Teatre per Sant Jordi

Gelat a la Plaça

23 d'abril de 2015

I a la tarda, aprofitant que la Plaça s’engalana per la Diada, hem volgut sortir per prendre un gelat i disfrutar del dia. Per tant, amb l’ajuda de voluntaris i familiars hem sortit tots i hem gaudit d’aquest primer dia de bon temps en el qual, el sol, també ens ha volgut acompanyar.

Gelat a la Plaça Gelat a la Plaça Gelat a la Plaça Gelat a la Plaça
Teatre per Sant Jordi

Teatre per Sant Jordi

23 d'abril de 2015

Aquest any, el personal del Casal Oller hem volgut sorprendre als infants de l’escola Bressol el Roc Petit i a tots els residents i familiars, amb una nova versió de la llegenda de Sant Jordi. D’una manera divertida i alegre, hem portat a terme la representació teatral en la que ens hem disfressat de princeses, reis, cavallers i dracs per fer d’aquest dia, una diada ben especial.

Teatre per Sant Jordi Teatre per Sant Jordi Teatre per Sant Jordi Teatre per Sant Jordi Teatre per Sant Jordi
De l'hort al plat

De l'hort al plat!

26 de setembre de 2014

Hem volgut plasmar el procés que se segueix al nostre hortet des del moment que plantem la llavor, fins que ho assaborim al plat. En aquest cas, la plantada de faves ha donat per molt ja que, cadascú a la seva manera, hi ha col•laborat. Des del que planta, el que rega, el que cull, el que les desgrana, el que proposa la recepta que feia a casa seva, el que les cuina i els que ens les cruspim. Boníssimes!

De l'hort al plat De l'hort al plat De l'hort al plat De l'hort al plat De l'hort al plat
Carnestoltes

Els Carrosses surten per carnestoltes

8 de març de 2014

Per primera vegada a la història del Casal Oller, aquest any, hem sortit amb comparsa al Carnestoltes del poble. Quan va sorgir la idea, vam plantejar-nos el tema: es tractava de buscar una disfressa que no fos ridícula, que els avis s’hi sentissin còmodes i que, al mateix temps, anessin ben abrigats. La idea del pessebre ambulant va semblar que reunia totes aquestes característiques i quan ho vam proposar als avis, vam veure que ho havíem encertat. Així doncs, és com ens hi vam llençar de cap. Han estat unes setmanes intenses, d’un gran esforç per tenir-ho tot a punt, però ha valgut la pena.

Moltes gràcies a totes les persones que ens han ajudat a fer-ho possible (que n’han estat unes quantes!!!).

Reis

Ens visiten els reis

5 de gener de 2014

Un any més, els Reis Mags de l’Orient ens visiten el mateix dia de la Cavalcada. Hem disfrutat molt de la seva visita però la sorpresa ha estat quan hem trobat els regals que ens han deixat per a cadascun de nosaltres.

Nadal 2013

Nadal

25 de desembre de 2013

Com cada any, per Nadal, rebem les visites dels nens i nenes de l’Escola Bressol El Roc Petit, de l’Escola Joan XXIII, de Catequesis i de la Quitxalla. Aquest any, a més a més, hem pogut gaudir del concert de Nadal que ens han regalat en Manel Parra i tres companys seus, amb una secció de vent formada per quatre clarinets combinats amb l’acordió i el contrabaix.Un plaer escoltar-los!

Arbre dels desitjos

L'arbre dels desitjos

25 de desembre de 2013

Entre totes les persones que formem el Casal Oller hem omplert aquest arbre de desitjos pel 2014. Tots hi ha posat els nostres somnis, les nostres il•lusions i el nostre amor. Tant de bo se’ns facin realitat...

Els avis i àvies han escrit un poema de creació pròpia per felicitar el Nadal a tothom qui ens vé a visitar.

PDF El nostre Nadal

Casal Rock Oller

Engeguem el Casal Rock Oller

5 de novembre de 2013

Tenint en compte que tantes i tantes vegades ens venen a visitar els nens de l’escola Joan XXIII, de l’escola bressol El Roc Petit, de la catequesis, del Centre Obert, etc. Ens han vingut ganes de preparar el nostre espectacle i poder-lo oferir a qui ens vulgui escoltar.

D’una manera humil i amb bona fe, hem fet un grup amb ganes de cantar i passar-s’ho bé. Comencem preparant la castanyada i les nadales de cara les festes que se’ns acosten i amb la sorpresa d’un rap de creació pròpia. A veure què en sortirà...

Centre Obert

El Casal Oller i el Centre Obert la Quitxalla fan dues trobades dins la setmana del “Bon rotllo”

30 d'octubre de 2013

La primera trobada es tractava de passar una tarda tots junts al jardinet de la Quitxalla compartint lectures de llibres de la biblioteca del poble. Els avis, van inventar un conte per poder explicar als nens i nenes i la veritat és que va ser molt ben rebut.

PDF Una tarda a Viladrau

La segona trobada va tenir lloc al jardí de la Residència i vam voler compartir una tarda de jocs “de tota la vida” amb els nens i nenes. Ells ens havien preparat un àlbum de dibuixos amb una visió divertida i alegre del que ells entenen per vellesa. Vam acabar la festa amb uns balls preparats per les mateixes nenes del centre Obert.

Sant Jordi

Per Sant Jordi, espectacle de titelles al Casal Oller

23 d'abril de 2013

Aquest any, per representar la llegenda de Sant Jordi, el personal del Casal Oller van preparar un espectacle de titelles per a tots els avis i familiars, adaptant la llegenda a la nostra població i a la nostra gent.

PDF La llegenda de Sant Jordi

Després es va fer l’entrega de roses que els mateixos avis havien elaborat per l’ocasió.

Residència ORS Rosselló
93 217 10 28

C/ Rosselló, 380 - 382
08025 Barcelona
www.orsresidencia.com
rossello@orsresidencia.com

Residència Casal Oller
93 889 83 05

C/ Major, 91-93
08550 Hostalets de Balenyà
www.casaloller.com
info@casaloller.com

Seu central ORS
636 38 36 18

C/ Muntaner, 267 3r 2a B
08021 Barcelona
www.orsresidencies.com
info@orsresidencies.com